A Work Force Kft. 20 éves logója.

5 ok, amiért megéri kölcsönzött munkaerőt foglalkoztatni a cégünkben

Kölcsönzött munkaerő foglalkoztatása 

Mi is az a kölcsönzött munkaerő?

A kölcsönzés egy olyan foglalkoztatási forma, amelyben a munkaerő foglalkoztatása hatékony és gyors megoldás az állandó vagy szezonális tevékenységből fakadó, új termék gyártása esetén bekövetkezett, illetve nem várt eseményekből eredő megnövekedett munkaerő igényére, akár felnőtt, diák, vagy határon túli munkaerő toborzásával is.

A kölcsönzött munkaerő esetében a folyamat a hagyományos munkavállalással ellentétben nem két-, hanem háromszereplős. A munkavállaló a kölcsönzőcéggel létesít szerződést, de valójában annak a cégnek dolgozik, ahová kikölcsönzi őt a kölcsönzőcég.

Három kolléga megbeszélést tart, egy fehér asztal körül ölnek, elegánsan felöltözve.

Miben változott és milyen lesz a munkaerőpiac a válság után?

Ahogyan a 2008-as (Magyarországot ténylegesen 2010-ben elért) előző gazdasági válságban, úgy a koronavírus okozta válságban is nagyban megváltoztak a munkaerőpiaci körülmények.

Miközben most még mindenki a távmunkát, az üzembiztonságot, illetve a kényszerű leépítéseket szervezi, tanácsos már most előre gondolni a járvány utáni kihívások leküzdésére is! A kölcsönzött munkaerőre bértámogatás is igényelhető.

Júliusra akár 400 ezer ember is munka nélkül maradhat Magyarországon. Az előrejelzéseink viszont azzal is számolnak, hogy a járvány tetőzése, majd lecsengése után már néhány hét elteltével extra erővel indul újra a termelés.

Miért éri meg kölcsönzött munkaerőt foglalkoztatni a cégünkben?

  1. Rugalmasság

A munkaerő-kölcsönzés flexibilis, az állomány mindig fenntartható és az új körülményekhez való alkalmazkodáson és a rengeteg piaci változáson gyorsan túlteheti magát egy cég egy munkaerő-kölcsönző segítségével. Hiányszakmák pozíciójának betöltésében is rengeteget tud segíteni nekünk egy munkaerő-kölcsönző cég.

  1. Az állandó változásokra való berendezkedés

A koronavírus nem múlik el. Itt van, és egy jó darabig itt is marad velünk, újabb hullámai várhatók. Sőt, hatását még évekig érezni fogjuk a megváltozott munkaerőpiacon. Ami állandó lesz az elkövetkezendő években a cégek életében az nem más, mint a változás! Erre garantál gyors reakciót és sikeres átállást a munkaerő-kölcsönzőcéggel való együttműködés.

  1. Munkahelyi légkör megóvása

Amikor majd szép lassan ébredezni kezd a magyar gazdaság, cégvezetőként gondolnunk kell jelenlegi munkatársainkra is. Ugye nem akarunk egy olyan légkörben dolgozni mi magunk is, ahol az alkalmazottaink ziláltak, fáradtak, türelmetlenek és szenvednek a burn-outtól? A munkaerő-kölcsönző cég a hirtelen keletkezett létszámhiányt is tudja kezelni, és így a szervezetben felgyülemlett feszültségeket is enyhíteni. Ha mindent megtettünk cégvezetőként azért, hogy ne elküldeni kelljen a munkavállalókat, hanem csak szabadságra küldeni, miért ne tennénk meg mindent azért is, hogy kipihenhessék ezt az egész traumát és ismét ugyanolyan motiváltan dolgozzanak? Használjunk az így kimaradt műszakok betöltésére kölcsönzött munkaerőt!

Nagyító, amelyen fa kockákat nagyít fel, amelyen emberi alakok vannak.

  1. Felvételi folyamattal járó feladataink kiszervezése

Mi, a Work Force-nál folyamatosan toborzunk, így azonnal tudunk Önöknek jelöltet állítani. Az elmúlt hetekben több ezer új munkavállaló regisztrált adatbázisunkba, az ország minden területéről. Elkerülhetjük nemcsak az adminisztrációját a beléptetésnek, hanem az állandó újratoborzást és időhiányt is.

  1. Létszámhiány és azzal ezzel járó túlórák kezelése

A válság elmúltával egy csapásra teremnek majd új pozíciók, igazodva az új piaci környezethez. Sok helyen újra meghirdetik majd azokat a régi állásokat, amelyekről éppen csak néhány hónapja küldtek el embereket. A munkaerő-kölcsönzés megoldás lehet arra, hogy a létszámhiányt kezelni tudja a cég.

Azoknál a cégeknél, amelyek termékeire megfelelő igény mutatkozik, vagy éppen óriási hiányt kell bepótolniuk, a kényszerleállás után várhatóan gyors tempót fognak diktálni. Sok helyen a járvány idejére tervezett leállást adminisztratív átütemezéssel oldották meg. Partnereink 70%-a már most kiadta a nyári szabadságokat, ami azt is jelentheti, hogy a vállalatok akár az év minden hátralévő napján kénytelenek lesznek termelni.

Ha az elbocsátott állomány helyére az újonnan felvett dolgozókkal kezd bele egy cég ebbe az egészbe, akkor borítékolhatók az olyan hibák, mint a munkaminőség romlása vagy az üzemi balesetek.

Szeretne kölcsönzött munkaerőt foglalkoztatni?

Írjon e-mailt az ertekesites@work-force.hu címre vagy kattintson ide, adja meg az adatait és megkeressünk Önt!

Kik vagyunk mi?

A Work Force 16 éve biztosítja az igényeinek megfelelő munkaerő megkeresését, a munkaviszony fennállása alatti teljes személy- és munkaügyi ügyintézést, bérszámfejtést, TB ügyintézését, határon túli munkaerő foglalkoztatása esetén szállást és utaztatást. Tapasztalt projektvezetőink kipróbált, eredményes előszűrési és tesztelési módszertant alkalmaznak a megfelelő munkavállalók beállítása érdekében.

A kölcsönzött dolgozót a kölcsönbeadó cég alkalmazza, így csökken az adminisztráció, a bérszámfejtés és a ki- és beléptetés időráfordítása. Csak a ledolgozott órákat szükséges kifizetni óradíjas fizetés esetén, ennek köszönhetően a költségráfordítás és az időigény előre kalkulálható.

Igény esetén szakképzett, tapasztalt projektvezetőink vagy csapatunk partnereink telephelyén közvetlenül látják el a kölcsönzött állománnyal kapcsolatos toborzási-, kiválasztási- és adminisztrációs feladatokat, így az esetleges felmerülő igényekre azonnali megoldást tudjunk nyújtani.

(Zágoni Bella írása)