A Work Force Kft. 20 éves logója.

OTTHONI INTERJÚ ÉS ÁLLÁSKERESÉS

Álláskeresésen vagy váltáson gondolkozol? Viszont nem vagy tisztában a lehetőségeiddel az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban mivel még esetleg nemvolt benne tapasztalatod, vagy az otthonról történő interjúzás tűnik félelmetesnek, íme néhány tipp, hogy megkönnyítsük a helyzeted:

  1.  A kommunikáció segít:

    Még most is mikor a személyes találkozók nem igazán megoldhatóak ígyis nagyon sokat jelent, ha nem chaten vagy emailben kell egyeztetni a munkáltatóval így igyekezzünk nyitottak lenni minden erre szolgáló megoldásra.

  2.  nyitottnak lenni:

Amennyiben a megoldás egy videó interjú igyekezz mindent megtenni annak érdekében, hogy látszódjon igenis szeretnéd a munkát és rugalmas vagy és nem riadsz vissza az adott esetben akár számodra ismeretlen helyzetektől sem.

  1.  Ahol jól érzed magad ott jobban is fogod venni az akadályokat:

Egy videóinterjú során például keress a lakásban egy részt, ahol teljesen kényelmesen magadban lehetsz nincsenek zavaró körülmények és összpontosítva tudsz koncentrálni.

  1.  Tisztelet megadása:Fiatal, barna hajú nő irodai környezetben az asztalnak támaszkodva.

Egy személyesen lezajló interjún sem jelennél meg mackónadrágban így ettől tartózkodj egy online interjú során is tiszteld meg azzal az interjúztató, hogy alkalomhoz illően jelensz meg a hívásban.

  1.  Menj biztosra:
    Minden olyan dolgot ellenőrizz és nézz át mielőtt belekezdesz az interjúba, amiből gond lehet, akár az internetkapcsolat tesztelése vagy a laptop táblagép töltöttségi szintjét is ide sorolhatnánk, hogy ezek ne tudjanak meglepni interjú közben.


      6. Pontosság:

Épp úgy, mint öltözködésed vagy viselkedésed és felkészültséged, úgy a pontosságod is épp annyira fontos mintha csak személyes találkozóról lenne szó így érkezz pontosan az online interjúdra is.


     7 .Kérdezz bátran:

Gyakran abba a hibába esünk, hogy nem merünk mi is kérdezni az interjúztatótól így meglehet, hogy olyan számunkra fontos információtól esünk el amire szükségünk lett volna így bátran kérdezzünk akkor is, ha külön erre nem hívják fel a figyelmünket.