A Work Force Kft. 20 éves logója.

5 dolog, ami miatt idén is megéri majd gyermekednek nyári munkát vállalni!

„Nemsokára vége a tanításnak! Mit kezd majd a gyerekem magával a nyáron?” – kérdeztük magunktól szülőként tavaly.

Aztán jött a koronavírus és emiatt az egész helyzetet teljesen másként éljük meg. Gyerekeink hónapig otthon voltak távoktatásban, nem találkoztak a barátaikkal, osztálytársaikkal. Kizárólag online vagy telefonon voltak kapcsolatban velük, ha ugyan. Így, amint a kijárási korlátozásnak vége lesz, úgy érzik majd, hogy menni akarnak. Programokra, amik pénzbe kerülnek. Mi szülők pedig segíteni szeretnénk nekik céljaik elérésében.

Fiatalok a földön ülve beszélgetnek.

Összegyűjtöttük, miért éri meg idén nyáron is diákmunkát vállalnia a gyermekednek!

A pénzért!

A rengeteg, nyárra tervezett programjuk bizony pénzbe kerül. Legyen az mozi vagy éppen egy balatoni hétvége. Mind-mind olyan program, ahol költeni kell kisebb-nagyobb összeget. A pénzszerzésnek a legjobb módja – a szülőktől való folytonos kérésen túl  – a nyári munkavégzés, ahol az órabéres forma miatt annyit kereshet a gyermekünk, amennyit csak dolgozik.

Két nő beszélget, az asztal két oldalán ülve, egyikük előtt egy laptop van.

A függetlenségért!

Saját keresete miatt függetlenedni tud szüleitől a diák, és belekóstolhat az igazi felnőttségbe. Az első, diákmunkával szerzett fizetéséből felülni a vonatra és elmenni a Balatonra olyan élmény lesz neki, amit nem felejt el egyhamar! Éppen úgy, ahogyan mi, szülők is örökké emlékszünk ezekre az élményekre, igaz?

A rugalmasságért és a változatosságért!

A nyári munkáknál a diák diktálja a feltételeket. Ő mondja meg, mennyit tud/szeretne egy héten dolgozni. Ő dönti el, fizikai munkát végezne vagy inkább gyakornokoskodna egy irodában. Azt is ő választja meg, nyári idénymunkát szeretne-e végezni, mint mondjuk az eperszedés, vagy inkább kasszázna egy áruházban. Barnulni szeretne munka közben vagy légkondiban kényelmesen ülni – csak rajta múlik! Ha nyárra hazaköltözött az egyetemről, akkor sincs ok az aggodalomra, hiszen az iskolaszövetkezetek országosan működnek, az otthonhoz közel is találhat magadnak megfelelő munkát.

A társaságért!

Lássuk be, a hosszú hónapok, amelyeket a szűk családunkkal összezárva töltünk el a lakásban, mindnyájunkat megváltoztatnak egy kicsit. Igaz ez a diákokra is. Egyre jobban szomjazza gyermekünk a folyóparti, kavics dobálós nagy beszélgetéseket, a közös mozizásokat, azt, hogy csak úgy beüljön valahová enni valamit. Együtt a barátaival! Csak úgy! Nem szorongva semmi miatt, nem féltve a nagyszülőket. A nyári munkával nem csak pénzt tud keresni ezekhez a programokhoz, de más diákokkal is köthet barátságot, új ismeretségeket.

A hosszútávú jövőért!

Ha munkát vállal egy diák a nyárra, az nemcsak egyszeri lehetőséget rejt a számára. Ha később szívesen dolgozna annál a cégnél felnőtt munkavállalóként, erre is lehetősége lehet. Sőt, egy iskolaszövetkezet tagjaként minden szünetben vállalhat könnyen és egyszerűen munkát, bárhol az ország egész területén. Akár folyamatosan váltogathatja is a területeket, ahol dolgozik, hogy eldönthesse, melyik tetszik neki a legjobban, esetleg melyikben tudná magát hosszabb távon is elképzelni.

Fiatal lány egy zöld területen áll, kezében könyvek és kávés bögre.

A Work Force Hungary partnercége, a Job Force Iskolaszövetkezet diákmunkái itt elérhetők.

Zágoni Bella írása