A Work Force Kft. 20 éves logója.

Dinamikusan változó piac – Stabil csapat

Dinamikusan változó piac - Stabil csapat

Mik voltak a 2023-as év tapasztalataink a munkaerő-toborzás terén?

Karrierem során már 9 évet töltöttem az emberi erőforrások területén, és számos kihívással néztem szembe, de a 2023-as év teljesen új megvilágításba helyezte az iparág működését és ez egy merőben új dinamikát hozott számunkra. A legnagyobb kihívást a termelékenységi mutatók kiszámíthatatlansága jelentette, ami sürgős beavatkozásokat követelt meg tőlünk. A gyors reagálás kulcsfontosságú volt. A toborzás hullámzott, többször kellett 2-3 munkanap alatt felállítanunk 40-50 fős előszűrt jelöltlistákat a teljes leállásból. Sikeresen kezeltük ezeket a hirtelen jött növekedési és csökkenési hullámokat a csapatunkkal. Az elküldött munkavállalókat más területekre irányítottuk át, létrehozva új állásokat és biztonságérzetet.

MI KELLETT AHHOZ, HOGY EZEKET A VÁLTOZÁSOKAT ZÖKKENŐMENTESEN KEZELJÜK ÉS NÖVEKEDÉSI PÁLYÁRA ÁLLJUNK?​

Legfontosabb tényező ebben az iparágban mindig az ember, az emberi tényező. Személyes sikernek élem meg a 2023-as évet ilyen szempontból, mivel stabil kirendeltségvezetői csapatot építettünk fel, akikkel maradéktalanul számíthatunk egymásra. Közös célért dolgozunk, produktívan és szakértőként kezeljük a problémákat, amelyekre kihívásként tekintünk. A kirendeltségek sikeres működéséhez elhivatott és mentálisan megegyező kollégákra van szükség. Ők a cég arcai mindennap, ezért rendszeresen köszönetet mondok a teljesítményükért, támogatom és segítem őket legjobb tudásom szerint. Külön kiemelném, hogy ebben az évben megnyitottuk a nyíregyházi irodánkat, amely jelenleg közel 200 kölcsönzötti létszámmal üzemel. Izgalmas volt egy teljesen új csapatot összeállítani, akik lelkesen végzik a munkájukat.

Mit látsz a 2024-es évre vonatkozóan?

A 2024-es évet optimista szemmel tekintem, és terveink is ezt támasztják alá. Az első negyedév hasonló kihívásokat tartogat, de a már bevált recepttel készen állunk. A második negyedévben mérsékelt növekedést várunk, és a nyár végére egy masszív növekedési pályára állunk rá. A külföldi munkavállalóknak meghatározó szerepe lesz, így már most előre készülünk a partnereinkkel, hogy együtt indítsuk el a termelést. A következő időszakban fókuszálunk folyamataink optimalizálására és fejlesztésére, a csapat képzésére és rendszeres tréningek biztosítására, ahogy azt már idén is tettük

MIT ÜZENEK A CSAPATOMNAK ÉS AZ ÜGYFELEKNEK?​

Várjuk izgatottan az előttünk álló kihívásokat, és hálásak vagyunk, hogy ilyen lelkes és elkötelezett közösséggel dolgozhatunk együtt. Köszönjük, hogy velünk tartotok ezen az izgalmas úton!

Gál Mónika Imola

Régióvezető