A Work Force Kft. 20 éves logója.

Adományozás 2022-ben – Fontosabb, mint eddig valaha

Az AmCham jótékonysági vacsoráján összegyűlt vendégek.

Örömmel vettünk részt a november 22-én megrendezett AmCham – Marriott Hálaadásnapi Jótékonysági Vacsorán. Elképesztő érzés volt látni, hogy milyen sokan fogtunk össze a jelenlévő alapítványok támogatására. A Work Force részéről már az eddigi években is fontos szerepet kapott az adományozás, idén pedig három alapítványnak nyújtottunk segítséget a rendezvény által. Ez a bejegyzés most róluk fog szólni, adományainkon túl ezzel szeretnénk kifejezni a munkájuk iránti megbecsülésünket.

„Tökéletesen más. Másként tökéletes” – Autistic Art Közhasznú Alapítvány az Autista Lakóotthonokért

A vacsora részét képezte egy aukció, amelyen támogattuk Réti Kristóf alkotásának eladásra bocsátását. A gördeszkán megjelenő lovacskák alkotójáról az alapítvány ügyvezetője, Kovács Henrietta így nyilatkozott:

„Kristóf, több száz kis lényt rajzolt már, amik mindenkinek melegséggel öntik el a szívét. Izgatottan válogat a ceruzák között, ösztönösen ráérez az árnyalatok összhangjára, a színmezők energiával telítettek, már-már kinövik a papír adta kereteket is.”

Kristóf autista, a miskolci autista-barát lakóotthonban él. Az alapítvány országosan 11 civil fenntartású lakóotthont támogat, amelyek állandó és biztonságos életteret nyújtanak az önálló életvitelre nem képes autista fiataloknak és felnőtteknek. Autista társaink az otthonokban életük végéig kellemesen érezhetik magukat.

Egy autista fiú alkotás közben. Egy színes képet rajzol.

Az árverezésre bocsátott gördeszka és egy éppen alkotó autista fiú

Az adományoknak köszönhetően az alapítvány létrehozta művészeti programját, ezáltal – a rajzokon keresztül – a szavakkal nem beszélő lakók ki tudják fejezni magukat, alkotásaik pedig komoly, kortárs művészeti értékkel is rendelkeznek. Az alapítvány célja, hogy a képzőművészet által hidat építsen az autista és a nem autista személyek világa között.

Hiszünk abban, hogy fordíthatunk a sorsukon”SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

Közel 400 gyermekről gondoskodnak a nap 24 órájában, akik átlagosan 5 évet töltenek náluk. Ez rengeteg munkaórát és energiát vesz igénybe az alapítvány részéről, ennek ellenére folyamatosan azon dolgoznak, hogy ezek a gyerekek biztonságos és érzelmileg is stabil környezetben nevelkedjenek. Ezzel tudják a leginkább megalapozni, hogy később felnőttként értékes életet tudjanak teremteni maguknak.

A legfontosabb számukra, hogy rendszeres bevételi forrásuk legyen. Az alapítvány adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója, Romet-Balla Ágnes is kiemelte az adományok fontosságát:

„A váratlanul érkező adományok is jelentős részét teszik a bevételeinknek. Ezek nélkül nem tudnánk működni. Az SOS mindig is adományokból tartotta el magát, így nálunk nincs ilyen vagy olyan helyzet, csak helyzet.”

Az SOS Gyermekfalvak promóciós képe. Két szülő gyermeküknek puszit ad.

Egy család, aki segítséget kapott az újrakezdéshez

Minden egyes tevékenységüket adományokból finanszírozzák, ezek teszik lehetővé a gyerekek minőségi ellátását és a munkatársak foglalkoztatását, akik a biztonságot adják számunkra. Továbbá ebből fedezik azoknak az ingatlanoknak a fenntartási költségeit is, melyekben a krízishelyzetbe került családok kapnak lehetőséget az újrakezdéshez. A jelen helyzetben ezek az adományok kiemelt szerepet kaptak a megnövekedett energiaárak miatt, hiszen a támogatásokból képesek biztosítani a megfelelő körülményeket.

„Támogatóinknak és támogatottjainknak köszönhetjük, hogy elérjük céljainkat” – AmCham Alapítvány

Az AmCham Alapívány az Amerikai Kereskedelmi Kamara vállalati jótékonysági programjaiból fejlődött önálló szervezetté. Megalakulásuk óta építik ezt a kapcsolatot, a Kamara széleskörűen támogatja munkájukat és vállalati önkéntesek is segítenek a programok megvalósításában. Az alapítvány jelentős bevételét jelentik a Karamra által szervezett Háladás napi vacsora adományai. Az alapítvány képviselője, Bencsik Edit a következő gondolatokat osztotta meg velünk azzal kapcsolatban, hogy miért van kiemelt fontossága az adományoknak napjainkban:

„Nem várt és folyamatos nehézségekkel szembesülünk. Még vége sincs a koronavírus okozta sokknak, a szomszédos háború és a régióra kiterjedő gazdasági válság sem könnyíti meg az adományok gyűjtését. Hisszük viszont, hogy elkötelezett, érzékeny csapattal nincs megoldhatatlan ügy még ha kis lépésekkel is de hatással tudunk lenni a gyerekek az életére, jövőjére.”

AmCham alapítvány által szerveztt kreatív program. Egy kislány gyurmázik két fiatal nő társaságában.

Önkéntesekkel megvalósult kézműves foglalkozás

Az alapítvány tagjai az adományok segítségével olyan tehetségfejlesztő programokat tudnak megvalósítani, amelyekkel a gyermekotthonokban élő fiatalok megalapozhatják a jövőjüket. Ezt színházi előadásokkal és filmvetítésekkel a Kód Teátrum amatőr színtársulat közreműködésével végzik, többek között felhívják a figyelmet a helyes közösségi média használatra is. Nyaranta pedig rengeteg gyermek táboroztatását színesítik különböző foglalkozásokkal. A Kamarához tartozó tagvállalatok önkénteseivel év közben is különböző nevelő- és anyaotthonokban tevékenykednek.

Mi a Work Force-nál a legszebb ajándékozásnak egymás megsegítését tekintjük és boldogok vagyunk, hogy 2022-ben is folytatni tudtuk az eddigi évek hagyományait ezeknek a nagyszerű alapítványoknak a támogatásával. Hálásak vagyunk a munkájukért és további sikereket kívánunk nekik az elkövetkezendő évekre!

Amennyiben Te is szeretnéd támogatni az alapítványokat, a következő linkeken megtudhatod, hogyan juthat el hozzájuk a segítséged:

Adományozás – Autistic Art

Így segíthetsz • SOS Gyermekfalvak

Támogatás | AmCham Alapítvány – Magyarország (amchamfoundation.hu)