A Work Force Kft. 20 éves logója.

HOGYAN VÁLASZOLJUNK A LEGNEHEZEBB KÉRDÉSEKRE AZ ÁLLÁSINTERJÚN?

Majdnem az összes állásinterjún elhangzik, hogy: „Sorolja fel gyengeségeit.” Sokak szerint erre nehéz helyesen válaszolni, ám valójában nem. Ez egy olyan kérdés, melyet a munkáltatók gyakran használnak arra, hogy meggyőzödjenek a jelöltek felkészültségéről és felmérjék, hogy alkalmas-e az adott állásra.

Ha az interjú közben ezzel a kérdéssel találkozol, akkor ne ess kétségbe: szedd össze a gondolataidat és olyan választ adj, melyben gyengeségeid, erősségként jelennek meg az interjúztató felé!

1. Legyél mindig magabiztos és igyekezz minél világosabban fogalmazni! Amikor „megmutatod” a gyengébb oldaladat, akkor az is nyilvánvalóvá válik az interjúztatónak, hogy mennyire vagy tisztességes és őszinte, valamint mennyire vagy nyitott. Ez egy kitűnő alkalom arra, hogy az interjúztató lemérje intelligencia szinted, ezzel pedig egy pozitív benyomást érhetsz el nála, amennyiben megfelelő választ adsz a kérdésre.

2. Nincsen rossz válasz! Ahogy valamennyi klasszikus interjúkérdésre ajánlott felkészülnünk, úgy igaz ez a fentiekre is. Így az esetleges „leblokkolástól” sem kell tartanunk, ami borítékolhatóan kellemetlen helyzetbe hozna minket. A gyengeségeinkkel szembenézni nem könnyű, de érdemes ezt még az otthonunk nyugalmában megtenni. Amennyiben bizonytalan vagy, érdemes kikérni az ismerősök / családtagok véleményét is!

3.Fontos az is, hogy megnézzük az adott pozíciónál mik az elvárások. Ha kiemelten fontos a határidők betartása, akkor célszerű nem a késést kiemelni, mint negatív tulajdonság. 🙂

A lényeg, hogy mindenképpen készülj fel keresztkérdésekre és próbáld meg kihozni a maximumot az adott helyzetből!

SOK SIKERT!