A Work Force Kft. 20 éves logója.

Hogyan találd meg az időt az állásinterjúra?

Előfordulhat, hogy olyan helyzet áll fenn miszerint lehetőséged nyílik olyan céghez interjúra menni, ahova már nagyon régóta vágytál, bár jelenleg is dolgozol. Habár jelenleg a legtöbb interjú online történik mégis adódhatnak gondok, ha például a megbeszélt időpont éppen egy meeting vagy értekezleted időpontjára esik, így mégsem árt felkészülni vagy átgondolni a lehetőségeidet egy ilyen eshetőségre.Fiatal, barnahajú, mosolygós lány az asztalnál ül.

3 TIPP AMENNYIBEN MUNKA KÖZBEN MENNÉL INTERJÚRA.

 

  1. Mindig az igazat mondd

 Egyáltalán nem tanácsos hazudni a jelenlegi munkahelyeden azzal kapcsolatban, hogy milyen okból nem érsz majd rá az interjú időpontjában, hiszen ezzel csak felesleges plusz idegeskedést okozol magadnak vagy esetleg még feszültséget is szíthatunk kollégáiddal főnökeiddel.

  1. Amennyiben megoldható munkaidőn kívűli időpontot válassz az interjúraKözépkorú nő, irodai környezetben gondolkodik.

Az interjú időpontra a nap korai óráiban munkakezdésre vagy ebédszünetre is lehet időzíteni amennyiben rugalmas az interjúztató, viszont, ha nem opcionális nyugodtan mondd el, hogy megbeszélésed vagy fontos értekezleted van abban az időpontban ezzel is azt sugallva, hogy megbízható munkaerő vagy.

  1. 1 Nap pihenő vagy szabadnap

 A legbiztonságosabb és legcélravezetőbb, ha az kiveszel egy nap szabadságot így kényelmesen végig tudod gondolni és feltudsz készülni az interjúra. Amennyiben intenzívebb munkakeresésről van szó érdemes lehet ugyanarra a napra több interjút is szervezned így legalább áttudsz szellemülni és nem az aktuális munkádon való agyalás veszi el az idődet és energiádat.