A Work Force Kft. 20 éves logója.

Mesterségem címere – A jó önéletrajz titka

Milyen egy jó önéletrajz?

You would think that writing a CV would be easy, as you just need to summarize in a few sentences where you went to school and what you have been doing for the past few years. Yet when we sit down to write this very serious impression of our lives, most of us stare at the blank paper for hours. Many people start to think about rewriting when they don't get a call back from any place. Here are some tips on what to look out for when writing a good CV!

A Work Force Kft. HR specialistái naponta több száz önéletrajzzal találkoznak, és pontosan tudják „mitől döglik a légy”, hogyan lesz egy önéletrajzból telefonhívás. A jó önéletrajz jól strukturált, nem túl rövid, nincs bő lére eresztve, és azok a képességek domborodnak ki benne, amiket a meghirdetett pozíció is elvár.

Kerüljük az általánosságokat, hiszen azt szeretnénk bemutatni, hogy mitől vagyunk mi jobbak, mint az összes többi jelölt. Korábbi munkatapasztalatainknál használjunk bátran olyan igéket, amik cselekvést fejeznek ki: megszerveztem, elkészítettem, irányítottam, megoldottam stb.

Csak a valóságot írjuk le! Teljesen természetes, hogy az önéletrajzokban a pozitív tulajdonságainkat és elért eredményeinket igyekszünk előtérbe helyezni, de ha olyanokat is beleírunk, amihez igazából nem értünk, nagyon kellemetlen helyzetbe hozhatjuk magunkat.

Próbáljunk egyenes karrierívet felrajzolni. Az önéletrajzunknak összhangban kell lennie a meghirdetett pozícióval, azokat a munkákat soroljuk fel, amik releváns tapasztalatként jelennek meg a munkaadó előtt.

Kerüljük a komolytalan email címeket és a nyaralási fotókat. Nehéz hitelesnek maradni a gumimaci@…hu levelezési címmel vagy egy olyan fotóval, amiről gondosan levágtuk a barátainkat. Készíthetünk egy külön email címet pályázataink kezeléséhez, és a mai telefonokkal pedig már jó minőségű fotók is készíthetők, amiket szívesen csatolunk szakmai anyagunk mellé.