A Work Force Kft. 20 éves logója.

HR megoldások a válságot követő időszakra a Work Force Kft. szakértőitől

A koronavírus-járvány okozta válságot követően jelentősen megváltozik a foglalkoztatás szerkezete, felerősödnek az alternatív foglalkoztatási módok és a munkaerő-kölcsönzés, az otthoni munkavégzés, a „home office” pedig sokkal elfogadottabbá válik. Fontos, hogy vezetőként továbbra is megőrizzük a munkavállalók motivációját.

A következőkben összegyűjtöttünk egy pár tippet a Work Force Kft. szakértőitől, hogyan is készülhetünk fel a válságot követő időszakra:

Nyugodt, letisztult környezet, egy asztal laptoppal és jegyzetekkel.

  1. Munkavállalók megtartása

    Egy munkavállaló elvesztése anyagi és időveszteséggel jár, mi munkaerő-közvetítő cégként azonban felismertük, hogy meg kell állítani a fluktuációt! Az ugyanis nem csak a munkamorálra hat negatívan, de a munkakörnyezetre is. Készülünk az újrakezdésre: előre menekülünk. Éppen emiatt minimális fluktuációval vészeltük át a koronavírus okozta pánik kezdeti időszakát.

  2. A home office szerepe

    A válságot követően jelentősen megváltozik a foglalkoztatás, felerősödnek az alternatív foglalkoztatási módok, valamint a munkaerő-kölcsönzés és a home office sokkal hétköznapibbá válhat, sok cég megalkothatja az alkalmazottai által régen várt távmunka szabályzatát. Korábban a Work Force Hungary életében nem volt szabályozva az otthoni munkavégzés , pedig minden eszköz biztosított hozzá, így a jövőben szeretnénk biztosítani ezt a lehetőséget a dolgozóink számára.

  3. Felkészülés a vírus utáni időszakra

    Már most fontos felkészülni a koronavírus következő hullámára. Mi a Work Force Hungary-nél 1 évre előre tervezünk, éppen ezért válság helyzet esetére már most megvan a forgatókönyvünk. Fontos a kollégák motivációjának megtartása is ebben a periódusban is. Jó időszak ez a rögzült működéseink és folyamataink újragondolására. Realizáltuk, hogy szinte minden folyamatot lehet digitalizálni is.

    Egy barna hajú férfi a gép előtt ül és jegyzetel.

  4. Online működés

    A válság alatt is keressük azokat az online megoldásokat, amelyek megkönnyítik a mindennapjainkat. Fontosnak tartjuk, hogy munkatársaink a remote működést elősegítő képzéseken vegyenek részt.

  5. Egészségmegőrzés és megelőzés

    Célunk, hogy a vírust követő időszakban is figyeljünk az egészségmegőrzésre és a betegségek megelőzésre. Új belépőinknek egy egyedi kialakítású Safety First csomagot adunk (maszk, fertőtlenítőszerek, C-vitamin), hogy segítsük őket egészségük megóvásában.

  6. A megváltozott piaci helyzetre való gyors reagálás:

    Megváltozott a munkaerőpiaci helyzet, több százezer munkavállaló került ki ismét a munkaerőpiacra. Fókuszba kerül a minőségi toborzás, így folyamatosan keressük azokat a partnereket, akik a gazdaság újraindulása után is számíthatnak majd ránk, hiszen mi megtaláljuk számukra a megfelelő szaktudású és létszámú munkavállalói csapatot. Azt prognosztizáljuk, hogy nagy létszámú munkaerőre lesz szükség a gazdaság újraindítását követően.